Saç Bakımı, Saç Şekilleri, Saç Dökülmesi, Sac Dokulmesi, Sac Bakimi, Sac Sekilleri

2 Mart 2009 Pazartesi

Saçın Yapısı ve Bölümleri

-> Saç kökümüz: Saçınızın kökünden saç teli çıkar. Saç kökü ise kafa derimizin yağ tabakasında barınmaktadarı ve en başında bulunan tarafada “saç soğanı” adı verilir. Saç soğanında saça rengini veren melanin pigmentini oluşturan melanosit hücreleri de bulunur. Saç soğanının en alt tabakasında dermal papilla denen damar barınır. Bu damar yapı saçların düzenli şekilde büyümesi ve gelişmesi acısından gerekli etkenlerdendir. Saç kökü, iç ve dış olarak 2 kılıf tarafından sarılmıştır. Saç kökünün yanlarında ayrıca saçı kayganlaştıran bezlerde bulunur.

-> Saç gövdemiz: Saç derimizin dışında kalan kısma “saç gövdesi” adı verilir. Saç gövdesi keratine halini almış ölü hücrelerdir, bunları bir arada tutan ise maddeler ve sudan oluşmaktadır.

Yukarıdaki fizyolojik açıklamamızın yanında, saçlar günlük hayatımızda güzelliğimizi tamamlayan araçtır. Bakımlı, parlak ve gür saçlar sadece sağlığımızı yansıtmakla kalmaz, kendimize duydugumuz güvenide aşılar. Kadın ya da erkek olmamız her hangi bir fark yapmaz. Saçlar her kez için önemlidir. Sağlıklı ve güçlü saçlar dış güzelliğin önemli gereksimidir, kişisel güzelliğin ve cekiciligin en önemli gerekçesidir. Çeşitli saç modelleri; kişilerin görüşmekte oldukları günlük grupları, şahsi ve sosyal davranışlarını, bazen sadece bir duyguyu belirtmekle bazende karşı cinsin ilgisini çekmek üzere terci edilebilir. Saçlar, bizi belirgin eden unsurlardandır

2001 yılında Fransa da ‘yapılan araştırmada saçın kadınların üstündeki psikolojik durumun etkileri’ isimli bir genel araştırmada; sağlıklı saçlar ruh saglıgımızın bütün artı boyutlarını arttırmakta ve bütün eksileride azaltmaktadır, sonucuna ulaşılmıştır.

Hiç yorum yok: