Saç Bakımı, Saç Şekilleri, Saç Dökülmesi, Sac Dokulmesi, Sac Bakimi, Sac Sekilleri

26 Şubat 2009 Perşembe

Saç Dökülmesi Hakkında Bilgiler

Saç dökülmesi, bayanların ve erkeklerin sıkça yaşadığı sorunlardan birisidir.Zaman içinde yıpranan saçlar dayanıklılığını yitirdiği için güçlerini kaybeder. Güçsüz kökler de bu saçları tutamadığı için dökülme olayı başlar. Erkeklerde 30 40 yaşlarında başlayan saç dökülmesi, genellikle stres ve sıkıntı yüzünden olur. Vücuttaki olaylardan ilk önce eklilenen saç olduğu için ilk önce saç zarar görür.

Sinir ve stres gibi nedenler de saç dökülmesini tetikleyen faktörlerdir.
Erkekde genelde arka tepeden başlayan saç dökülmeler, ön tarafa doğru bir tren yolu gibi gelir. Yan kısımlar genellikle dökülmez.

Bayanlarda saç dökümü daha ergenlik çağında başlar. Dökülme nedeni erkeklerden farksız değildir. Ama dökülme tarzı farklıdır. Genellikle ön taraftan başlar dökülme.Bayanların saç dökülmeleri genellikle duş ve banyo sonrası olur. Erkeklere göre daha sağlam olan saçları suyu görünce yumuşar ve kökten ayrılır.Saç dökülmesini engellemek mümkün olabilir. Bilimsel tedaviler ile bu sorunun önüne geçilebilir. Ama bir de Alternatif Tıp ile de saç dökülmesinin önüne geçilebilinir.

Hiç yorum yok: